Rotary Candia
 • Αλλαγή Ηγεσία 14 Ιουν 2014
 • Νέο Μίντια
 • Απονομή 1ου Βραβείου - Ιουστίνη Θεοδωράκη
 • Γιαβρίδης Γιάννης - Χουτουριάδης Κοσμάς
 • Νέο Μίντια
 • 31 Αυγούστου 2014
 • Επίσημη επίσκηψη Διοικητή 2014-15 Μαριάννα Καλοειδά
 • Νέο Μίντια
 • 16 Φεβρουαρίου 2017
 • Πρόεδρος Ρ.Ο.Ηράκλειο-Candia Γιαβρίδης Γιάννης
 • Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
 • Νέο Μίντια
 • Νέα Φωτογραφία
Δραστηριότητες  ⁄  Ροταριανό έτος 2011 - 2012  ⁄ Τελετή Επίδοσης Χάρτας Αναγνώρισης Ρ.Ο.Φιλοθέης - 9 Ιουνίου 2012
Τελετή Επίδοσης Χάρτας Αναγνώρισης Ρ.Ο.Φιλοθέης - 9 Ιουνίου 2012

 

Η οργάνωση των ανθρώπων σε διάφορες ομάδες (οικογένειες, κοινότητες, φυλές, έθνη κλπ.) χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι, όπως ο Αριστοτέλης, υποστήριζαν εδώ και 2.500 χρόνια ότι «ο άνθρωπος είναι από την φύση του κοινωνικό ον», θέλοντας έτσι να δείξουν ότι έχει ανάγκη άλλων ανθρώπων για να είναι ευτυχής. Η άποψη αυτή εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, αφού οι σύγχρονες επιστήμες υγείας (Ιατρική, Ψυχολογία κλπ) δέχονται πως υγιής δεν είναι ο άνθρωπος που είναι καλά μόνο στο σώμα και την ψυχή, αλλά επιπλέον εκείνος που αισθάνεται ευτυχισμένος με τον κοινωνικό του περίγυρο.
Εμείς οι Ροταριανοί έχουμε συγκροτήσει τη δική μας Οργάνωση και μέσα στα πλαίσια αυτής έχουμε δεσμευτεί να εργαζόμαστε για «την προώθηση της διεθνούς κατανόησης, της καλής θέλησης και της ειρήνης μέσω της παγκόσμιας συναδέλφωσης των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών ενωμένων στην ιδέα της προσφοράς υπηρεσιών». Οι αξίες του Ρόταρυ οριοθετούν τον τρόπο που σκεπτόμαστε και δρούμε ως ροταριανοί. Αντιπροσωπεύουν τις αρχές που καθοδηγούν την κουλτούρα του οργανισμού ταυτόχρονα με τις προτεραιότητες και τις ενέργειες των μελών μέσα στον οργανισμό. 
 
Οι 5 βασικές αξίες μας είναι: Η Προσφορά, η Συναδέλφωση, η Διαφορετικότητα, η Ακεραιότητα και
η Ηγεσία. Ειδικότερα, η συναδέλφωση είναι η ανάπτυξη δεσμών φιλίας και αγάπης ανάμεσα σε ανθρώπους
και λαούς. Εμείς στο Ρόταρυ πιστεύουμε ότι οι μεμονωμένες προσπάθειες εστιάζουν σε μεμονωμένες ανάγκες, αλλά οι συνδυασμένες προσπάθειες υπηρετούν την ανθρωπότητα. Η δύναμη των συνδυασμένων προσπαθειών δεν γνωρίζει όρια, πολλαπλασιάζει τους πόρους και διευρύνει τη ζωή και τις προοπτικές μας. Η συναδέλφωση οδηγεί στην ανεκτικότητα και υπερβαίνει φυλετικά, εθνικά και άλλα όρια.
Η συναδέλφωση, καθώς και οι υπόλοιπες τέσσερεις βασικές αξίες, αντικατοπτρίζονται στον Σκοπό του Ρόταρυ και στον Τετραπλό Έλεγχο, που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Μας εμπνέουν να ενδυναμώνουμε και να υποστηρίζουμε το ιδανικό της προσφοράς, για την ανάπτυξη και συντήρηση υψηλών ηθικών προτύπων στις ανθρώπινες σχέσεις.
Η ερασιτεχνική αυτή ασχολία μας προσκαλεί σε ένα μικρό προσωπικό ταξίδι για να ανακαλύψουμε άλλους πολιτισμούς και έθνη, να γνωρίσουμε τους διεθνείς οργανισμούς, να κατανοήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και να βοηθήσουμε και εμείς με τον τρόπο μας στη δημιουργία ενός ειρηνικού και καλύτερου κόσμου.
Για τους λόγους αυτούς με έκδηλη ικανοποίηση συναίνεσα στη δημιουργία ενός Ομίλου με 43 ιδρυτικά μέλη! Μέλη νέα σε ηλικία, με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, κυρίως όμως, με νέες ιδέες, με ήθος.
Μέλη που είναι σε θέση να εγγυηθούν ότι σύντομα ο Ρ.Ο. Φιλοθέης θα μπορέσει να λειτουργήσει όπως τα καταστατικά προστάζουν, αλλά, κυρίως, όπως η πηγαία διάθεση προσφοράς επιβάλλει στα μέλη του. Πρόκειται για μια όμορφη ομάδα νέων ανθρώπων, που πιστεύω ακράδαντα ότι θα προχωρήσει και θα εξελιχθεί σε κάτι σημαντικότερο: θα αποκτήσει το χαρακτήρα της συγχώνευσης ιδεών, της συνάθροισης
δυνατοτήτων και δεξιοτήτων, στοιχεία που συνιστούν ένα βήμα δημοκρατίας, ανάπτυξης και είναι ένας θεμέλιος λίθος, που καθιστά το ροταριανό οικοδόμημα και φυσικά την 2470 Περιφέρεια, ακόμη πιο στέρεα, ακόμη πιο δυνατή, ακόμα πιο ενεργή στο κοινωνικό της έργο.
Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 στο κοσμοπολίτικο ξενοδοχειακό συγκρότημα Astir Palace Resort και συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό Alexander Ballroom, εντός του Arion Resort, σε πολυτελές και συνάμα εκλεπτυσμένο ύφος έλαβε χώρα η Τελετή Επίδοσης της Χάρτας Αναγνώρισης στον Ρ.Ο. Φιλοθέης που η ανάμνησή της θα μας συντροφεύει για πολύ καιρό. Οι πλούσιοι κήποι της ιδιωτικής χερσονήσου και η μαγευτική γαλάζια παλέτα του Σαρωνικού Κόλπου, αποτέλεσαν το σκηνικό που χάρισε σε 248 ροταριανούς και φίλους του Ρόταρυ μια βραδιά απόδρασης που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας. Η άψογη φιλοξενία ξεκίνησε με αφρώδη οίνο και συνεχίστηκε στις όμορφα στολισμένες ροτόντες της πολυτελούς αίθουσας Alexander, καθώς άρχισαν να περνούν από μπροστά μας μια σειρά γευστικών προτάσεων. Το δείπνο μας συνόδευσε τετραμελής ορχήστρα, η οποία μας κράτησε συντροφιά σε ρυθμούς jazz. Η πανηγυρική συνεστίαση ολοκληρώθηκε με κέφι και χορό. Την αποστολή αυτή εκτέλεσε με επιτυχία επαγγελματίας dj, ο οποίος με ένα πλούσιο πακέτο μουσικών επιλογών ανάγκασε όλους μας να λικνιστούμε στους ρυθμούς του. Παράλληλα, παγωμένη μπύρα έρρεε άφθονη, καθώς στις βεράντες του Αρίωνα οι καλεσμένοι απολάμβαναν μια θέα πραγματικά μαγευτική.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω τους ροταριανούς της Περιφέρειας, οι οποίοι με την αθρόα προσέλευσή τους αγκάλιασαν το εγχείρημα αυτό. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους δύο πατρικούς Ροταριανούς Ομίλους Κηφισιά – Κεφαλάρι και Ηράκλειο – Κάντια για τη ζέση με την οποία εργάστηκαν για την γέννηση του νέου Ομίλου και τη διοργάνωση της πανηγυρικής βραδιάς. Ο Ρ.Ο. Κηφισιά – Κεφαλάρι διένειμε σε όλους τους παρισταμένους δύο χρηστικά δώρα και επιμελήθηκε των 20 λαχνών, ενώ ο Ρ.Ο. Ηράκλειο – Κάντια μοίρασε σε όλους ξεροτήγανα και κέρασε άφθονη ρακή.
Κυρίως, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τον Γραμματέα της Περιφέρειας για τη συγκέντρωση και προσεκτική επιλογή των στελεχών του νέου Ομίλου.
Εύχομαι από καρδιάς στο νέο Όμιλο να έχει μια μακρά και δυναμική πορεία προσφοράς κοινωνικού έργου και τους διαβεβαιώνω ότι θα με έχουν πάντα κοντά τους.   
 
Από την Επιστολή του Διοικητή της 2470 Περιφέρειας Μακρυγιάννη Νίκο