Rotary Candia
 • Μηλιαράς Γιάννης - Κρουσταλάκης Παντελής
 • Επίδοση Χάρτας Αναγνώρισης στον Ρ.Ο.Φιλοθέης
 • Νέα Φωτογραφία
 • Σεμινάριο Ροταριανής Ενημέρωσης Mrin Dream Hotel 29 Σεπ 2013
 • Νέο Μίντια
 • 12 Ιουνίου 2016
 • Νέο Μίντια
 • Νέο Μίντια
 • Νέο Μίντια
 • Νέα Φωτογραφία
 • Φωτογραφία
 • Εορτασμός 50 χρόνων Interact
 • 23 Φεβ 2015
Δραστηριότητες  ⁄  Ροταριανό έτος 2016 - 2017  ⁄ Πανηγυρική Συνεστίαση με Ομιλητή τον κο Ηλία Χρονάκη με θέμα ομιλίας "Η καλλιέργεια και η χρήση της Αλόης" - 29 Νοεμ 2016
Πανηγυρική Συνεστίαση με Ομιλητή τον κο Ηλία Χρονάκη με θέμα ομιλίας "Η καλλιέργεια και η χρήση της Αλόης" - 29 Νοεμ 2016

Την  Τρίτη 29 – Νοεμβρίου 2016 (21.00 ώρα) ο Ροταριανός Όμιλος Candiaπραγματοποίησε την  2η Πανηγυρική Συνεστίαση Νοεμβρίου, στο εστιατόριο “Gazebo” Marin dream Hotel.  Ομιλητής στην Συνεστίαση ήταν ο παραγωγός της πρώτης πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας  AloeVera (Barbadensis Millerστην Ελλάδα, κος Ηλίας Χρονάκης (εταιρεία LouisaloeFarm).

Τυπικό Πανηγυρικής Συνεστίασης:
-  Έναρξη Πανηγυρικής από την Πρόεδρο
-  Ροταριανή Προσευχή
-  Καλωσόρισμα συμμετεχόντων
-  Ανακοινώσεις προσεχών εκδηλώσεων
-  Δείπνο

Στη όμορφη διακοσμημένη αίθουσα, πολλοί ροταριανοί, φίλοι και υποστηρικτές του Ομίλου μας έδωσαν το παρόν. Μετά την ολοκλήρωση παράθεσης δείπνου, ο εκλεκτός ομιλητής μας, κος Ηλίας Χρονάκης, παλιός ροταριανός στον Καναδά, ανέβηκε στο βήμα και τον δικό του απλό, αυθεντικό και πηγαίο τρόπο μας μίλησε για την πολύχρονη εμπειρία του καλλιεργώντας αυτό το θαυματουργό φυτό:
«Η AloeVeraBarbadensisMillerείναι ένα ελιξίριο ζωής,  με απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες που καλλιεργείται σε μία έκταση πάνω από 130 στρεμμάτων στην νότια πλευρά του νομού Ηρακλείου, στον Τσούτσουρο από το 1995.
Πολλά προϊόντα ομορφιάς είναι βασισμένα στην Αλόη. Είναι γνωστό ότι η ενζυμική δραστηριότητα μειώνει και συχνά εξαλείφει τις ρυτίδες και τις κηλίδες. Το δέρμα απορροφά την Αλόη μέχρι και τέσσερις φορές γρηγορότερα από το νερό. Βοηθά στην διάνοιξη των πόρων του δέρματος και απορροφά την υγρασία και τις θρεπτικές ουσίες που περιέχει. Καταπραΰνει το δέρμα και το κρατά απαλό και μαλακό.
 

Χρήση της αλόης:
Αθλητικές κακώσεις, αιμορροΐδες, ακμή ,αλλεργίες, αναζωογόνηση μαλλιών και δέρματος, δερματικά  καρκινώματα, ηλιακά εγκαύματα κνησμός, κοψίματα, κρυοπαγήματα, εκζέματα,αρθρίτιδα, άσθμα, βρογχίτιδα, διαβήτης, δυσκοιλιότητα, δύσοσμη αναπνοή, δυσπεψία, έλκος, εξανθήματα, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, έρπις, κιρσοί, κολίτιδα, τσιμπήματα εντόμων, πονόδοντος, πονόλαιμος, καταπολεμά το στρες, εμποδίζει της φλεγμονές, για μύκητες στα πόδια, για μελανιές, για την κυτταρίτιδα, περιορίζει τους μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, καταπολεμά τη φαγούρα, μπορεί να περιορίσει ακόμα και την ψωρίαση, φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ηρεμεί το νευρικό σύστημα,καθαρίζει τα έντερα και αποτοξινώνει τον οργανισμό, και σε πολλές άλλες παθήσεις, και έχει χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με AIDS  και καρκίνο».

Ακολούθησε πρακτική εφαρμογή, με ποιους τρόπους μπορούμε να προσθέσουμε στην καθημερινή μας διατροφή την Αλόη, σαν ρόφημα. Μας έμαθε πότε το φύλο της Αλόης είναι έτοιμο για κατανάλωση, πως θα το καθαρίζουμε, με ποιο τρόπο αφαιρείται ο πολύτιμος ζελές του και σε ποιά δοσολογία θα τον αναμείξουμε με νερό ή χυμό φρούτων.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης – ομιλίας, στον κον Ηλία Χρονάκη, ο Όμιλός μας απένειμε δια της Προέδρου, Ενθύμιο Ευχαριστήριο για την συμμετοχή του στην σημερινή εξαιρετικά ενδιαφέρουσας και πολλαπλά ωφέλιμης σε όλους μας εκδήλωσης.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κος Ηλίας Χρονάκης δώρισε σε όλους τους συμμετέχοντες από ένα έτοιμο να φυτευτεί φυτό AloeVeraBarbadensisMiller και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για σωστό φύτευμα.