Rotary Candia
  • Αλλαγή Ηγεσία 14 Ιουν 2014
  • 30 Οκτ 2016
  • Νέο Μίντια
  • 7 Φεβρουαρίου 2015
  • 4 Αυγ 2016
  • Αλλαγή Ηγεσία 14 Ιουν 2014
  • 12 με 14 Μαρτίου 2016
  • 5 Απριλίου 2015
  • 23 Μάη 2017
  • Γαλάζια Κρήτη
  • Απονομή 1ου Βραβείου - Ιουστίνη Θεοδωράκη
  • 7 Φεβρουαρίου 2015
  • Νέο Μίντια
Δραστηριότητες  ⁄  Ροταριανό έτος 2016 - 2017  ⁄ Πανηγυρική Συνεστίαση "Le Beaujolais Nouveau est arrive" - 17 Νοεμ 2016
Πανηγυρική Συνεστίαση "Le Beaujolais Nouveau est arrive" - 17 Νοεμ 2016

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 στις 21.00 ο Ροταριανός Όμιλος πραγματοποίησε την  Πανηγυρική Συνεστίαση Νοεμβρίου, στο εστιατόριο του MarindreamHotel. Η αποψινή Συνεστίαση είναι αφιερωμένη στα κρασί παραγωγής 2016, στο κρασί Beaujolais καθώς και σε ντόπια – Κρητικά Nouveauκρασιά:  «Le Beaujolais Nouveau est arrivé!!

Τυπικό Πανηγυρικής Συνεστίασης:

- Έναρξη Πανηγυρικής από την Πρόεδρο
- Ροταριανή Προσευχή
- Καλωσόρισμα συμμετεχόντων
- Ανακοινώσεις προσεχών εκδηλώσεων
- Δείπνο

Στη όμορφη και ειδικά διακοσμημένη αίθουσα, πολλά μέλη, φίλοι και υποστηρικτές του Ομίλου μας έδωσαν το παρόν. Ο Γραμματέας του Ομίλου, Μανώλης Καλαϊτζάκης ανέβηκε στο βήμα και μας παρουσίασε:

«Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το Beaujolais Nouveau»

και με χαρακτηριστικά αποσπάσματα τα παρακάτω:

….. Το Beaujolais Nouveau βγαίνει πάντα στην αγορά την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας συγκομιδής. Βάσει Γαλλικού νόμου, όλα τα σταφύλια στην περιοχή του Beaujolais πρέπει να μαζεύονται με τα χέρια. Είναι η μόνη περιοχή στη Γαλλία μαζί με την Καμπανία όπου η συγκομιδή με τα χέρια είναι υποχρεωτική. Η ποικιλία Gamay είναι η μοναδική που βάσει νόμου επιτρέπεται να καλλιεργείται στην περιοχή του Beaujolais. Και αν και κάποια οινοποιεία στην Καλιφόρνια βγάζουν κρασιά με την ονομασία "Gamay Beaujolais", δεν πρόκειται για την ίδια ποικιλία που υπάρχει στη Γαλλία.
To Beaujolais οφείλει αυτόν τον ευκολόπιοτο χαρακτήρα του σε μια ειδική μέθοδο οινοποίησης, που λέγεται ενδοκυτταρική ζύμωση με διοξείδιο του άνθρακα. Ενώ στην ερυθρή οινοποίηση συνθλίβουμε τα σταφύλια και στη συνέχεια τα βάζουμε σε δεξαμενές για να ξεκινήσει η αλκοολική ζύμωση, στην παραγωγή του Beaujolais Nouveau ρίχνουμε άθικτα τα σταφύλια με τα κοτσάνια τους στις δεξαμενές -χωρίς να σπάσουν-  σε περιβάλλον διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι, τα σταφύλια προστατεύονται από τυχόν αλλοιώσεις και δουλεύουν ενδοκυτταρικά, με αποτέλεσμα η σάρκα από λευκή να γίνεται κόκκινη και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργούνται νέα αρώματα.

Ακολούθησε το δείπνο και όλοι οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τα παρακάτω Nouveauκρασιά:
          «BeaujolaisNouveau»  και το τοπικό  «Speedy» από το Κτήμα Γαβαλά

Τα παραπάνω καταπληκτικά "Nouveau", "Φρέσκα” κρασιά συνόδευσαν καταπληκτικά  
το νοστιμότατο δείπνο μας, που είχε επιλεγεί για την αποψινή εκδήλωση:
- Κρητικά & Γαλλικά τυριά,
- Ελληνικά & Γαλλικά αλλαντικά
- Πράσινη σαλάτα
καθώς και το παραδοσιακό φαγητό στο άνοιγμα των
NouveauBeaujolaisκρασιών στην Γαλλία, Κόκορας κρασάτος.

Ευχαριστούμε θερμά τον κον Νίκο Γαβαλά για την ευγενική του χορηγία στην αποψινή μας εκδήλωση.