Rotary Candia
 • Σεμινάριο Ροταριανής Ενημέρωσης Mrin Dream Hotel 29 Σεπ 2013
 • 12 με 14 Μαρτίου 2016
 • Ο Τροχός του Ρόταρυ
 • Νέο Μίντια
 • Φιλοξενία Ομάδας Ανταλλαγής Μελέτης (GSE)
 • Νέο Μίντια
 • 26 Ιουνίου 2017
 • Ετήσιο Ρακοκάζανο 19 Οκτ 2014
 • Διήμερο συναδέλφωσης - Πέταγμα χαρταετού
 • Πρόεδρος Ρ.Ο.Ηράκλειο-Candia Γιαβρίδης Γιάννης- Γραμματέας Ομίλου Τριχάκη Σοφία
 • 23 Μάη 2017
 • Νέο Μίντια
 • Εορτασμός 50 χρόνων Interact
Δραστηριότητες  ⁄  Ροταριανό έτος 2017 - 2018  ⁄ Πανηγυρική Συνεστίαση με Ομιλήτρια την κα Φωτεινή Παπαδάτου με θέμα Ομιλίας "Παρουσίαση του έργου και των δράσεων του Οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού - Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017
Πανηγυρική Συνεστίαση με Ομιλήτρια την κα Φωτεινή Παπαδάτου με θέμα Ομιλίας "Παρουσίαση του έργου και των δράσεων του Οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού - Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Την Τρίτη 12/09/2017 & ώρα 21.00 ο Ροτ. Όμιλος ΗΡΑΚΛΕΙΟ–CANDIA πραγματοποίησε την 1η Πανηγυρική Συνεστίαση ροταριανού έτους 2017-2018 στο MarindreamHotel, με ομιλήτρια την ψυχολόγο κα Φωτεινή ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, με θέμα ομιλίας: «Παρουσίαση του έργου και των δράσεων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στόχος Ροταριανής Χρονιάς 2017-2018:
Αγορά πολυμορφικού αυτοκινήτου για το Σπίτι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ηράκλειο Κρήτης.
Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη για την επίτευξη του στόχου αυτού.

 Στην εκδήλωση αυτή μας τίμησαν με την παρουσία τους φίλοι και υποστηρικτές του Ομίλου μας. Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την ομιλία και τις διαφάνειες που προβλήθηκαν. Το γλαφυρό ύφος, ο μεστός λόγος και ο παραστατικός τρόπος ομιλίας, κέντρισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Μάθαμε όλο το πλήθος των δράσεων και των δραστηριοτήτων του Οργανισμού  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που βασισμένος στη δύναμη των εθελοντώντου, καλύπτει βασικές και συνεχιζόμενες ανάγκες τόσο των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους που χρήζουν βοήθειας.

Το "χαμόγελο του παιδιού" δημιουργήθηκε από τον Κώστα Γιαννόπουλο προσπαθώντας να εκπληρώσει το όνειρο του γιού του Ανδρέα, που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 10 ετών. Ο Ανδρέας στις 9 Νοεμβρίου1995, έγραφε στο ημερολόγιο του:

"Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο.
Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ
και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε
και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν
ένα χαμόγελο.
Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται Το Χαμόγελο του Παιδιού.
Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε".


Ο Εθελοντικός Οργανισμός «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» έχει φυσική παρουσία και στην Κρήτη:

 • Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης με έδρα τα Χανιά, υπό τον συντονισμό του Πανελλήνιου Κ.Α.Κ.Ε, στην οδό Μαργουνίου 39.

 • Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης του οργανισμού στο Ηράκλειο,
  στην Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 138
 • Ανέγερση Σπίτι Φιλοξενίας στη πόλη μας (Ηράκλειο, Κρήτης).
  Το αμέσως επόμενο διάστημα, ξεκινούν  οι εργασίες κατασκευής Σπιτιού φιλοξενίας παιδιώνσε οικόπεδο που δωρίθηκε από συμπολίτη μας και με χρήματα που συγκεντρώνονται για τον σκοπό αυτό.Τα παραπάνω προσφέρουν τις εξής υπηρεσίες:
Στήριξη παιδιών με προβλήματα διαβίωσης, στήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας, ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, λήψη καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης παιδιών, επιτόπιες παρεμβάσεις για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και φυσικά ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας και αφού απαντήθηκαν από την ομιλήτρια όλες οι ερωτήσεις, ο Πρόεδρος του Ομίλου Αριστοτέλης Μαρκάκης, της απένειμε Ενθύμιο – Ευχαριστήριο για την σημαντική ομιλία της, που κατά γενική ομολογία βοήθησε όλους τους συμμετέχοντες να κατανοήσουμε καλύτερα το εύρος των δραστηριοτήτων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» .

Στην αποψινή εκδήλωση είχαμε την τιμή να φιλοξενούμε Γάλλους ροταριανούς από το RotaryClub
VertabrenlaBaronne, τον Πρόεδρο ALAINGIRAUDOκαθώς και την σύζυγό του BERNADETEROQUES,
μέλος του ίδιου Ομίλου.
Ο Πρόεδρος AlainGiraudoζήτησε τον λόγο, μιλώντας στα Γαλλικά και με την βοήθεια της π.Προέδρου ChantalDerenneπου έκανε την μετάφραση, ευχαρίστησε τον Όμιλο μας για την φιλοξενία και δήλωσε εντυπωσιασμένος με το τεράστιο έργο που προσφέρει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Έδωσε πολλά συγχαρητήρια στην ομιλήτρια και μας ευχήθηκε καλή δύναμη για την επίτευξη όλων των στόχων μας.