Rotary Candia
 • Νέο Μίντια
 • 26 Ιουνίου 2017
 • Τριχάκη Σοφία - Γιαβρίδης Γιάννης - Κρουσταλάκης Παντελής
 • Νέα Φωτογραφία
 • Φωτογραφία
 • Νέο Μίντια
 • Επίσημη επίσκεψη Διοικητού Κατερίνας Κοτσαλή Παπαδημητρίου 14 Σεπ 2012
 • 10 Φεβρουαρίου 2015
 • Επίδοση Χάρτας Αναγνώρισης στον Ρ.Ο.Φιλοθέης
 • Νέα Φωτογραφία
 • Νέο Μίντια
 • Νέο Μίντια
 • Σεμινάριο Ροταριανής Ενημέρωσης Marin Dream Hotel 29 Σεπ 2013
Ανακοινώσεις  ⁄ Με επιτυχία η παρουσίαση των συγγραφέων κου Κώστα Σχιζάκη και της κας Εύας Μαθιουδάκη «Ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ» από τον Ρ.Ο. Ηράκλειο - Candia
Με επιτυχία η παρουσίαση των συγγραφέων κου Κώστα Σχιζάκη και της κας Εύας Μαθιουδάκη «Ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ» από τον Ρ.Ο. Ηράκλειο - Candia

  Το Προεδρικό έδρανο με τους ( από αριστερά προς δεξιά) Συγγραφέα κον Κώστα Σχιζάκη, την Πρόεδρο Έλενα Κουντουράκη, και τον δημοσιογράφο κον Μάνο Δασκαλάκη.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 21:00 στο Marin dream Hotel η Πανηγυρική Συνεστίαση Δεκεμβρίου.

 Ο δημοσιογράφος κος Μάνος Δασκαλάκης παρουσίασε το νέο βιβλίο των συγγραφέων κου Κώστα Σχιζάκη και της κας Εύας Μαθιουδάκη «Ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ»:

Ένα βιβλίο που αποκαθηλώνει πρότυπα και μύθους παρασύροντας τον αναγνώστη σε ατραπούς  όπου το πάθος, η αμφισβήτηση και ο ερωτισμός κλιμακώνουν την αγωνία του,μέχρι το τέλος.

«Ο Παναγιώτης με τα αδέρφια του και τη μητέρα του Ελένη κατεβαίνουν το 1969 από την Ευρυτανία και εγκαθίστανται στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα της αντιπαροχής, των μικρών και των μεγάλων «κόλπων» προσπαθούν να ξαναγράψουν τη ζωή τους από την αρχή. Μια φωτογραφική σχεδόν περιήγηση στη δεκαετία του ’70, στην κοινωνία που με ανασφαλή βήματα οδεύει προς την ευημερία. Πλήθος ηρώων στους αθηναϊκούς δρόμους και στις γειτονιές, κι ανάμεσά τους ένας ευάλωτος νέος που πορεύεται στα σκοτεινά, με μόνη τη λαχτάρα του για τις μηχανές. Αναμορφωτήριο, στρατός, ψυχιατρείο. Το δράμα κορυφώνεται παραμονές Πρωτοχρονιάς του 1982.

Ποιος να ’ναι, άραγε, ο φταίχτης;

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, ο συγγραφέας κος Σχιζάκης Κώστας (αρχιτέκτονας και
ιδρυτής του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου) ανέβηκε στο βήμα και μας έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συνεργασία του με την κα Εύα Μαθιουδάκη, και πως προέκυψε η από κοινού συγγραφή του μυθιστορήματος «Ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ».
Ένα φιλόδοξο συλλογικό εγχείρημα με αφηγηματικό νεύρο, όπου δύο γραφές συναντιούνται για να κατασκευάσουν μια πολυπρόσωπη ιστορία με θίασο ένα πολύχρωμο ανθρωπομάνι στον καμβά της Ελλάδας του ’70. Μια ιστορία της νεοελληνικής κοινωνίας όπως αυτή αναδύεται στα χρόνια της Δικτατορίας για να φθάσει μέχρι τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου (1982).

Για το βιβλίο επίσης μίλησαν αρκετά μέλη του Ροταριανού Ομίλου Ηράκλειο – Candia όπως ο ζωγράφος Νίκος Βισκαδουράκης και ο συγγραφέας Μάρκος Μαρινάκης.

Στην συνέχεια η Πρόεδρος ευχαρίστησε τον δημοσιογράφο κον Μάνο Δασκαλάκη για την παρουσίαση του βιβλίου και του παρέδωσε ένα αναμνηστικό ΕΝΘΥΜΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ εκ μέρους των μελών του Ομίλου μας.

Στην αποψινή Πανηγυρική Συνεστίαση πραγματοποιήθηκε και η εισδοχή ενός νέου μέλους.  
Νέο ροταριανό μέλος στον Όμιλό μας ο αγαπ. Κώστης Ιωαννίδης, διευθυντής ξενοδοχείου, με ανάδοχο τον ροτ. Μανώλη Μαρκουράκη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν σχεδόν όλα τα μέλη του Ομίλου, ο β. Δ. ροτ. Ιωάννης Ιεραπετρίτης, και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές των δράσεων και προσπαθειών μας.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την συμμετοχή τους.

                                 Για τον Ρ. Ο. ΗΡΑΚΛΕΙΟ-CANDIA     

Έλενα Κουντουράκη                                         Ρένια Φραγκάκη

                  Πρόεδρος 2019-20                                         Γ. Γραμματέας 2019-20   

 

 

 

Συμμετέχοντες

 

Η εισδοχή του νέου μέλους (από αριστερά προς δεξιά): Ο ανάδοχος ροτ. Μάνος Μαρκουράκης, το νέο μέλος Κώστας Ιωαννίδης και η Πρόεδρος.

Το νέο μέλος μαζί με μέλη του Ομίλου

Αναμνηστικές φωτογραφίες εκδήλωσης