Rotary Candia
 • Νέο Μίντια
 • Επίδοση Χάρτας Αναγνώρισης στον Ρ.Ο.Φιλοθέης
 • Νέο Μίντια
 • Νέο Μίντια
 • Γιαβρίδης Γιάννης - Καλοειδά Μαριάννα
 • 11 Δεκεμβρίου 2016
 • 13 Δεκ 2015
 • Γιαβρίδης Γιάννης - Μαραβέλια Ειρήνη
 • Ο προπονητής ΑμεΑ Τάλως Γιώργος Βαρβεράκης - Γραμματέας Ρ.Ο.Ηράκλειο-Candia Τριχάκη Σοφία
 • Φιλοξενία Ομάδας Ανταλλαγής Μελέτης (GSE)
 • Πρόεδρος Ρ.Ο.Ηράκλειο-Candia 2011-12 Γιαβρίδης Γιάννης
 • 13 Φεβρουαρίου 2018
 • 27 Οκτ 2016
Το σύνθημα της χρονιάς

"Γνωρίστε τον Εαυτό σου, Αγκάλιασε τον Άνθρωπο"

Το 2011-12, ζητώ από εσάς τους Ροταριανούς να Γνωρίσετε τον Εαυτό σας, να Αγκαλιάσετε τον Άνθρωπο.Σας ζητώ να κοιτάξετε μέσα σας, για να αντιληφθείτε πως όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια όνειρα, παρόμοιες ελπίδες, τις ίδιες φιλοδοξίες και παρόμοια προβλήματα. Όποιοι κι αν είμαστε, και όποιος κι αν είναι ο τόπος μας, ο καθένας μας λαχταράει εξίσου την ειρήνη, την ευτυχία και μια ικανοποιητική καθημερινότητα. Αυτά που προσπαθούμε να προσφέρουμε στους άλλους, πρέπει πρώτα να τα βρούμε μέσα μας γιατί αυτό που θέλουμε για εμάς, είναι αυτό που και οι άλλοι θέλουν για τον εαυτό τους.

Πριν μιλήσουμε για την ειρήνη στον κόσμο, χρειάζεται πρώτα να ξεκινήσουμε από τον ίδιο μας τον εαυτό και μετά να κατευθύνουμε την προσπάθειά μας προς τα έξω. Πρέπει πρώτα να βρούμε τη δική μας ειρήνη, και μετά να προσπαθήσουμε να φέρουμε την ειρήνη στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας και στην κοινότητά μας. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε για να οικοδομήσουμε την ειρήνη στον κόσμο αν δεν την οικοδομήσουμε πρώτα στο σπίτι μας. Αν πρόκειται να δημιουργήσουμε ειρήνη, φιλία και ανοχή σε παγκόσμιο επίπεδο, πρέπει να κάνουμε την αρχή στη γειτονιά μας. Όταν έχουμε ειρήνη μέσα μας, έχουμε ειρήνη στο σπιτικό μας. Όταν υπάρχει ειρήνη στο σπιτικό μας, αυτήν την ειρήνη μπορούμε να τη μοιραστούμε με τους άλλους. Απολαμβάνοντας τη χαρά και την ικανοποίηση της επαφής με τους ανθρώπους που αγαπάμε και νοιαζόμαστε, μπορούμε να ενδιαφερθούμε και για τους άλλους.

Πιστεύω ότι αν γίνεις εσύ δυνατός, δυναμώνεις και αυτούς που μοιράζονται τη ζωή και το σπιτικό σου. Αν έχεις μια δυνατή οικογένεια, έχεις μια ισχυρή βάση πάνω στην οποία μπορείς να οικοδομήσεις. Αυτοί που έχουν μια τέτοια εσωτερική δύναμη, μπορούν να συνεργάζονται καλύτερα για να προσφέρουν στην ανθρωπότητα. Αυτό ακριβώς κάνουμε στο Ρόταρυ.

Την επόμενη χρονιά θα έχουμε τρεις στόχους στους οποίους θα κατευθύνουμε τη Ροταριανή προσφορά μας: να ενισχύσουμε την οικογένειά μας, να συνεχίσουμε ό, τι κάνουμε καλά, και να αλλάξουμε ό, τι χρειάζεται αλλαγή.

Πρώτος στόχος μας αυτή τη Ροταριανή χρονιά θα είναι η οικογένεια. Τα πάντα ξεκινούν από την οικογένεια: όλη η προσφορά μας, ό,τι θέλουμε να καταφέρουμε στον κόσμο, αρχίζει από εδώ. Η μητέρα και το παιδί είναι στο επίκεντρο κάθε οικογένειας. Αρχίζουμε από αυτό και επεκτείνουμε την προσφορά μας   στη ζωή μεμονωμένων ατόμων   και σε ολόκληρη την κοινότητα.

Δεύτερος στόχος μας θα είναι η συνέχεια: να βρούμε τι κάνουμε καλά και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Ο καθένας από μας έχει κάποιες επιτυχείς εμπειρίες Ροταριανής προσφοράς. Πρέπει λοιπόν να βασιστούμε σε αυτές τις επιτυχίες και να τις επεκτείνουμε, έτσι ώστε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους στο μέλλον. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για καθαρότερο και ασφαλέστερο νερό, ανακούφιση από τις ασθένειες, μείωση του αναλφαβητισμού, συνεργασία με τους νέους σε προγράμματα για τη νέα γενιά, και να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ειρήνη.

Συγχρόνως, ξέρουμε πως υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα και άλλα που πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να βρούμε το θάρρος να τα δούμε, να τα αναγνωρίσουμε, και να προσπαθήσουμε να κάνουμε τις απαιτούμενες αλλαγές.

Ο Γκάντι είπε: «Εσύ πρέπει να γίνεις η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο.» Στο Ρόταρυ, καταβάλλουμε προσπάθεια να ζούμε έντιμα και ηθικά, να μοιραζόμαστε τη φιλία και την καλή θέληση, να αναγνωρίζουμε την αληθινή αξία κάθε ανθρώπου. Δεν μας ενδιαφέρει το ελάχιστο, γιατί το Ρόταρυ κάθε άλλο παρά κοινότοπο είναι, και οι Ροταριανοί δεν είναι συνηθισμένοι άνθρωποι. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, και έτσι, να κάνουμε και τον κόσμο καλύτερο.

Όλοι μας στο Ρόταρυ προσπαθούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλιώς, για ποιον άλλο λόγο είμαστε Ροταριανοί; Πιστεύουμε πως ο κόσμος μας θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος, πιο υγιής και πιο ειρηνικός. Πιστεύουμε ότι το μέλλον μπορεί και θα είναι καλύτερο από το παρελθόν. Είμαστε ιδεαλιστές, και κάνουμε πράξη τα ιδανικά μας μέσα από τη Ροταριανή προσφορά μας.

Επομένως, ο τρίτος στόχος μας το 2011-12 θα είναι η αλλαγή, και θα αρχίσουμε με το να γίνουμε εμείς οι ίδιοι η αλλαγή που επιθυμούμε να δούμε στον κόσμο. Αν θέλουμε ειρήνη, ξεκινάμε ζώντας οι ίδιοι ειρηνικά, και φέρνοντας την ειρήνη στο σπιτικό και την κοινότητά   μας. Αν θέλουμε να εξαλειφθεί η πολιομυελίτιδα ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια στον κόσμο, αν θέλουμε να σταματήσει η περιβαλλοντική υποβάθμιση, αν θέλουμε να μειωθεί η παιδική θνησιμότητα και ο αναλφαβητισμός ή να αποτρέψουμε την πείνα, πρέπει να γίνουμε ο μοχλός αυτής της αλλαγής και να αντιληφθούμε πως η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει μέσα στον καθένα μας.

Γνώρισε τον Εαυτό σου, Αγκάλιασε τον Άνθρωπο. Με ειρήνη, αρμονία και συναδέλφωση, ας φέρουμε την αλλαγή    και ένα πιο φωτεινό αύριο για όλους μας.

Kalyan Banerjee

Πρόεδρος Διεθνούς Ρόταρυ 2011-12

End Polio Now  Are you the one